Tsjillen in de Sloep zoekt acts

[ 23 februari 2023 ]

BOLSWARD – Op vrijdag 26 mei 2023 vormen de grachten in hartje Bolsward weer het podium voor Tsjillen in de Sloep. De organisatie roept acts van harte op om zich aan te melden om het publiek in de sloepen en langs de wal te vermaken. Aanmelden kan via de website van Tsjillen in de Sloep.

Tijdens de sloepentocht kunnen deelnemers vanaf het water en langs de wal genieten van muzikale en theatrale acts op de wal. De tocht begint om 20:30 uur vanaf het Kruiswater en wordt zoals gebruikelijk op dezelfde plek afgesloten met een slotact. Dit jaar staat Tsjillen in de Sloep traditiegetrouw gepland op de vrijdagavond voorafgaande aan het Fietselfstedentocht/Pinksterweekend. Dit valt op vrijdag 26 mei 2023.

Prijs
Net als in de voorgaande edities roept het bestuur de deelnemers op om hun boten te versieren en hetzelfde geldt voor de straten en tuinen van de bewoners langs de route. De mooiste boot en straat kunnen rekenen op een leuke prijs. Tijdens de vorige editie waren er veel mooie creaties te bewonderen: zowel boten en opvarenden als gezellig versierde straten. De prijs voor mooist versierde straat (een barbecuepakket gesponsord door Jumbo Kooistra) ging naar het Klein- en Grootzand, de prijs voor de mooist versierde boot werd gesponsord door ZWF Yachts en ging naar een piratenschip. 

Acts kunnen zich aanmelden
Zit jij in een band, theatergroep, dansgroep, koor of wat voor culturele groep dan ook en wil je jouw talent laten zien aan het publiek? Meld jouw act dan aan via tsjilleninbolsward.nl/aanmelden. Opgeven hiervoor kan tot 1 april 2023. Er is geen garantie dat elke artiest die zich aanmeldt een plekje krijgt. Dit hangt namelijk af van het aantal aanmeldingen en het aantal beschikbare plekken. Daarnaast streeft de organisatie naar een zo divers mogelijk aanbod.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op zaterdag 25 maart via www.tsjilleninbolsward.nl. Deelnemers zonder eigen boot kunnen ook meevaren op één van de pramen. Ook die tickets gaan op dezelfde dag via de website in de verkoop. Op de website staat meer informatie met betrekking tot de route, tijden en actueel nieuws.