Tsjillen in de Sloep op 3 juni 2022

[ 25 februari 2022 ]

BOLSWARD – Op vrijdag 3 juni 2022 vormen de grachten in hartje Bolsward weer het podium voor Tsjillen in de Sloep. De sloepentocht kon twee jaar op rij niet doorgaan wegens corona, maar kan dit jaar weer als vanouds worden georganiseerd.
Tijdens de sloepentocht kunnen deelnemers vanaf het water en de kant genieten van muzikale en theatrale acts op de wal. De tocht begint om 21:00 uur vanaf het Kruiswater en wordt zoals gebruikelijk op dezelfde plek afgesloten met een slotact. Dit jaar staat Tsjillen in de Sloep traditiegetrouw gepland op de vrijdagavond voorafgaande aan het Fietselfstedentocht/Pinksterweekend. Dit valt op vrijdag 3 juni.

Prijs
Net als in de voorgaande edities roept het bestuur de deelnemers op om de boten te versieren en hetzelfde geldt voor de straten en tuinen van de bewoners langs de route. De mooiste boot en straat kunnen rekenen op een leuke prijs! Deelnemers die al een kaartje voor Tsjillen in de Sloep 2021 hadden gekocht, hebben inmiddels een e-mail gekregen waarmee ze hun kaartje voor de editie van 2022 kunnen inwisselen.
Acts kunnen zich aanmelden
Zit jij in een band, theatergroep, dansgroep, koor of wat voor culturele groep dan ook en wil je jouw talent laten zien aan het publiek? Meld jouw act dan aan via tsjilleninbolsward.nl/aanmelden-acts. Opgeven hiervoor kan tot 1 april 2022. Er is geen garantie dat elke artiest die zich aanmeldt een plekje krijgt. Dit hangt namelijk af van het aantal aanmeldingen en het aantal beschikbare plekken.

Kaartverkoop
Voor deelnemers zonder eigen boot varen er dit jaar weer pramen mee. Deze kaartjes kunnen via de website www.tsjilleninbolsward.nl worden gekocht. Kaartjes voor Tsjillen in de Sloep zijn vanaf zaterdag 9 april om 12:00 uur te koop via www.tsjilleninbolsward.nl. Omdat de mensen die een kaartje voor de voorgaande, afgelaste editie hebben gekocht voorrang hebben, gaan er dit jaar minder kaarten in de verkoop dan normaal. Op de website staat meer informatie met betrekking tot de route, tijden en actueel nieuws.