Tsjillen in de sloep stelt alternatieve datum op 11 september

[ 30 april 2021 ]

BOLSWARD De organisatie van Tsjillen in de sloep heeft een alternatieve datum gesteld voor het uitgestelde evenement. Dat vindt nu plaats op 11 september. Op die dag is ook het UIT-festival in Bolsward.

Het concept van Tsjillen is genoegzaam bekend: belangstellenden kunnen door middel van een sloepentocht door de stadsgrachten vanaf de boot genieten van muzikale en theatrale acts op de wal. De avond wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een slotact op het Kruiswater

Tsjillen in de sloep stond in eerste instantie gepland op 21 mei, de vrijdag voor het Pinksterweekend, maar dat is door de huidige coronamaatregelen onhaalbaar. Het bestuur hoopt op een herkansing in september en zocht de samenwerking met het UIT-festival, dat overdag plaatsvindt. Wellicht zal het evenement ook dan nog ‘coronaproof’ moeten worden ingericht, maar dat is volgens het bestuur goed te realiseren.

Net als in de voorgaande edities roept de organisatie de deelnemers op om de boten te versieren en hetzelfde geldt voor de straten en tuinen van de bewoners langs de route. De mooiste boot en straat kunnen rekenen op een leuke prijs. 

Deelnemers die al een kaartje voor Tsjillen in de sloep 2020 hadden gekocht, krijgen via de mail een voucher waar mee ze een deelnamevlag voor 11 september kunnen ophalen. Er varen dit jaar geen pramen mee voor deelnemers die niet kunnen of willen meevaren met een eigen boot. Degene die een kaartje hadden gekocht voor de editie van 2020 om mee te varen op een praam, krijgen binnenkort hun geld teruggestort. 

Kaartjes voor 11 september zijn vanaf 1 juni te koop via tsjilleninbolsward.nl. Op de website staat meer informatie met betrekking tot de route, tijden en actueel nieuws.