Suppen met hindernissen in Bolswarder gracht

[ 11 juni 2019 ]

BOLSWARD – Nadat Tsjillen een paar jaar geprobeerd had op zondagmorgen een ‘Tsjillen te water’ te organiseren met eigengebouwde boten, werd dit jaar gekozen voor een sup (stand-up-paddle) evenement. Dit bleek succesvoller te zijn dan de versies met de zelfgemaakte boten. Meer dan twintig deelnemers kwamen op de gracht tussen Appelmarkt en Markstraat in actie.

Staand op een groot supboard en met een speciale suppaddle moesten de meest jeugdige deelnemers door de gracht een parcours afleggen, waarbij hindernissen voor een moeilijkheidsgraad zorgden. De meeste problemen hadden de deelnemers bij een van de bogen, waar de suppaddle doorheen gestoken moest worden om deze aan de andere kant weer op te vangen. Bij de meeste deelnemers lukte dit aardig, maar af en toe ging het mis. Ook niet alle deelnemers haalden droog de finish. Zij verloren hun evenwicht en maakten kennis met het Bolswarder grachtwater.     

Alle deelnemers legden het parcours tweemaal af, waarbij de tijden werden opgeteld. Uiteindelijk bleek dat Bernd Terenstra de snelste tijd had en hij ging dan ook naar huis met de eerste prijs van 100 euro. Tweede werd Lieke Hylkema (75 euro) en derde werd Johan Wouda (50 euro). Voor Lieke Hylkema was het dubbel prijs, want zij won ook nog de 50 euro, die behoorde bij de prijs voor het ‘schoonste geheel’.

Bron: Bolswards Nieuwsblad